6 Ocak 2014 Pazartesi

Simit..

Mayalı hamurla hazırlanan taze gevrek simit..




Hazırlanışı: 
2 su bardağı ılık süt ,
1 su bardağı ılık su,
1 su bardağından biraz az sıvıyağ,
1 yemek kaşığı tuz,
1 paket yaşmaya,
Yumuşak bir kıvama gelene kadar un,
Hamurun elinizden ayrılması için sıvıyağ,
Yemek tabağının yarısı kadar sulandırılmış pekmez,
Susam.

Hamuru yoğurup mayalanmaya bırakın. Hamurdan bir parça alıp bükerek simit şekli verdikten sonra, pekmez ve su karışımına ve sonra da susama batırın. Tepside sıcak ortamda biraz mayalandırmanızı tavsiye ederim. Simitleri sıcak fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...