14 Ocak 2014 Salı

Puf Pasta..

Herzaman kullandığım kek ve krema tariflerini, bu sefer de böyle buluşturdum.Sonuç paylaşmaya değer oldu doğrusu..Pastanın ismini de görüntüsünden dolayı  PUF PASTA koydum.




Puf Pasta...

Pandispanya için;

4 yumurta,
3,5 fincan şeker,
1 fincan nişasta,
3,5 fincan un.

Krema için;
Yarım lt süt,
Tepeleme çay bardağı şeker,
1 çay bardağı un,
Yarım çay bardağı nişasta,
Arzuya göre ganaj ( krema ve çikolata karışımı).
Ve 1 tane muz,
Biraz süt ve hindistan cevizi..

Yapılışı;
Yumurtaların sarısını ve beyazını şekeri paylaştırarak ayrı ayrı çırpın.Un ve nişastayı (eleyerek) ekleyerek yumurtalarla birlikte yumurta beyazını söndürmeyecek şekilde karıştırın. Önceden (165 derecede) ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirin. Diğer tarafta kremayı pişirin ve (dilerseniz) ganaj ekleyerek çırpın.
2 pata ayırdığınız pandispanyanın bir patını derin bir kasenin içine yerleştirin ve içini krema ve muz dilimleriyle doldurun. Diğer patı da üzerine kapatın ve bir gece dolapta bekletin. Servis için kaseyi servis kabına ters çevirin. Üzerini süt ile nemlendirerek hindistan ceviziyle süsleyin.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...