Malzemeler:
3 adet yufka,
200 gr çeçil peynir,
1 su bardağı süt,
1 su bardağından az tereyağ,
2 yumurta.
Yapılışı:
Tereyağı, süt, 1 yumurta + 1 yumurtanın beyazını karıştırın. Yufkayı yayın ve hazırladığınız karışımdan her yerine sürün. Çeçil peynirden de her yerine paylaştırın. Kenarları hafif içe katlayarak uzun bir rulo şeklinde sarın. Bu ruloyu üç eşit parçaya kesin. Bir yufkadan üç börek elde edecek şekilde diğer yufkaları da sarın. Ayırdığınız yumurta sarısını üzerine sürün. Fırın kabınızı streçleyin ve bir gece dolapta bekletin. Önceden ısıttığınız fırında pişirin ve sıcak servis yapın.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder