28 Şubat 2013 Perşembe

Kırmızı Pancarlı Tarhana Çorbası




Kırmızı Pancarın Faydaları ve Kırmızı Pancarlı Tarhana Çorbası

A,B,C,P vitaminleri, fosfor, demir, magnezyum, potasyum, çinko, kalsiyum, folik asit, betain içeren kırmızı pancar bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerdiği yüksek oranda kırmızı pigmentler sayesinde kansere karşı etkilidir. Kırmızı pancarın özellikle kolon kanseri, kalp sağlığı, hipertansiyon, mide ağrısı, unutkanlık, strese bağlı bozukluklar, karaciğer hücrelerinin korunması, iştahsızlık, demir eksikliği, kabızlık, yorgunluk gibi birçok hastalığa iyi geldiği uzmanlar tarafından söyleniyor.
Kırmızı pancarın bu kadar faydalı bir besin olduğunu duyunca hemen hemen her annenin yaptığı gibi ben de, çocuklarıma bu faydalı besini nasıl yedireceğimi düşündüm (Malum çocuklar farklı tatları hemen tatmak istemiyorlar). Salata yapmak için haşladığım kırmızı pancarın suyunu dökmedim ve biraz daha su ekleyerek tarhana çorbası pişirdim. Üzerine bol kaşar peynir serperek sıcak servis yaptım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...