1 Mart 2013 Cuma

Rulokat Çikolatalı Vişneli Pasta


Rulokatlı Çikolatalı Vişneli Pasta

Pandispanya:
4 yumurta, 
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı un,
Kabartma tozu.
(Keki kakaolu yapacaksanız, un ölçüsünden 2 kaşık eksiltin ve 3 kaşık kakao ekleyin.)

Kreması:
3 su bardağı süt,
1 yemek kaşığı nişasta,
3,5 yemek kaşığı un,
6 yemek kaşığı şeker,
1yemek kaşığı tereyağ,
1 paket vanilya.

İçi için:
Draje çikolata ve vişne.

Jölesi için:
1,5 su bardağı vişne kompostosu,
2 yemek kaşığı nişasta ( tepeleme olmasın),
2 kaşık şeker.

50-60 adet rulokat.

Pandispanyanızı kakaolu olarak hazırlayın ve ılık olunca ortasından sağlam bir iple kesin. Kekin birinci katını süt ve ya meyve suyu ile biraz ıslatın. Kremayı kekin üzerine sürün, draje ve vişneleri koyun. Kekin ikinci katını başka bir yerde biraz ıslatın ve onu da koyun. Üzerini ve kenarlarını krema ile çok az sıvayın. Rulo katları kenardaki kremalara yapıştırın ve kurdela ile bağlayın. Hazırladığınız jöleyi sürekli karıştırarak ılıtın ve pastanın üzerine dökün. Çikolata ile süsleyin. 

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...