12 Ocak 2014 Pazar

Fındıklı Şekerpare..

Eskiden kandil günlerinde çocuklar sevindirilirdi, evlerde helvalar, tatlılar, pişiler yapılır komşularla paylaşılırdı. Bizim çocuklarımızın da bugünlere özel anıları olsun, güzel adetlerimizi devam ettirmek adına bizler de kendimizce birşeyler yapalım..Sevdiklerimize mesaj göndermenin dışında yapılabilecek çok şey olmalı, ne dersiniz? Sizlerle paylaşacağım bu güzel tarif belki bu anlamda bir fikir olur..Mevlid Kandiliniz mübarek olsun...




Fındıklı Şekerpare..
3 yumurta( birisinin sarısı üzerine sürülecek),
3 yemek kaşığı tereyağ,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 çay bardağı irmik,
1 su bardağı pudra şekeri,
1 su bardağı çekilmiş fındık,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
12 yemek kaşığı kadar un,
Üzeri için tane fındık.

Şerbeti için;
4,5 bardak şeker, 4,5 bardak su, az limon suyu.

Hamuru yoğurup ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve herbirine bir fındık batırın. Isıttığınız fırında pişirin. Tatlıları fırına verince şerbeti de ocağa koyun. İkisinin de aşırı harareti gidince, tatlılar ve şerbet sıcakken buluşturun. Afiyet olsun..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...