Nohut,fasulye gibi kuru baklagil yemeklerinizi güveçte yapmanızı öneririz hem doğal hem daha lezzetli olacaktır püf noktası ise çok kısık ateşte uzun süre pişmesidir...


Mazemeler;
1 su bardağı nohut
10-12 parça tavuk( kanat ya da küçük parçalara ayrılmış tavuk)
1 yemek kaşığı silme biber salçası
1 yemek kaşığı tepelere domates salçası
Tuz
Zeytinyağ
Yapılışı;
Nohutu akşamdan üzeri kapalı bir kapta ıslatıyoruz
Tenceremize zeytinyağını alıyoruz ve biraz kızınca tavukları ve soyduğumuz soğanları bütün olarak ekliyoruz yaklaşık 5-7 dakika kısık ateşte Çeviriyoruz. Salçalarımızı ve tuzunu da ekleyip birkaç dakika daha çeviriyoruz ve suyunu ayarlıyoruz eğer düdüklü tencerede yapacaksak daha az, eğer benim gibi güveçte yaparsanız biraz daha fazla su ilave etmelisiniz. Kaynayınca atını iyice kısıyoruz... nohut ve tavuk aynı anda pişecektir kontrol ederek atını söndürelim.... Biraz Dinlendirdikten sonra servis edebiliriz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder