Malzemeler:
1kg kabak (5-6 adet)
3-4 adet havuç
Süzme yoğurt
Dereotu
Ceviz içi
1-2 diş sarımsak
Tuz
Arzuya göre mayonez (konulmasa da olur)
Yapılışı:
Kabak ve havucu robotta ( elde de olabilir) rendeliyoruz, çok az zeytinyağı koyduğumuz tencereye aktarıyoruz, tuzunu da ekleyip 8-10 dak. soteliyoruz. Kalan suyun süzülmesi için süzgece alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Diğer tarafta sarımsağı ezip ceviz hariç bütün malzemeleri karıştırıyoruz.Kabağı da ekleyip harmanlıyoruz. Servis tabağına alıp üzerini cevizle süslüyoruz. Çok güzel ve de hafif bir salata mutlaka tavsiye ederim...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder