Harika bir tat, denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler;
Tabanı için;
2 paket başak bisküvi,
125 gr tereyağ,
1 çay bardağı dövülmüş fındık.
Kreması için;
2 paket labne peyniri,
3/4 su bardağı şeker,
1 kutu krema,
2 yemek kaşığı nişasta,
1 paket vanilya,
1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi,
3 yumurta.
Portakal sosu için;
2 su bardağından biraz az portakal suyu(taze sıkılmış),
2 yemek kaşığı nişasta,
3 yemek kaşığı şeker.
Yapılışı;
Tereyağını eritin ve iyice ufaladığınız bisküvilerle ve dövülmüş fındıkla karıştırın. Yuvarlak borcamın zeminine yayın ve iyice sıkıştırın. Hazırladığınız tabanı dolaba kaldırın. Krema için labne peyniri ve şekeri bir kaba alın ve mikserle karıştırın. Yumurta hariç diğer malzemeyi de karışıma ekleyin.(Çok fazla karıştırmanıza gerek yok). Yumurtaları da tek tek ekleyin ve karıştırın.( Malzemeler oda sıcaklığında olmalı). Fırını 175 derecede ısıtın. Karışımı, dolaba kaldırdığınız tabanın üzerine yayın ve ısıttığınız fırına verin. Fırının alt rafına, bir kabın içinde sıcak su koyun. Üzeri kızarmadan, katılaşınca fırını kapatın. Fırının kapağı yarı açık şekilde soğumaya bırakın. Sosu bir tencerede sürekli karıştırarak pişirin. (Katı olursa biraz su ilave edebilirsiniz. Soğuyunca da katılaşıyor). Sosu ara ara karıştırarak soğutun ve soğuyan cheesecakenin üzerine dökün. Ertesi gün servis yapın..
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder