Pandispanya için;
5 yumurta
5 fincan şeker
5 fincan un
3 yemek kaşığı kaynar su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Kreması için
2 yumurta sarısı
1.5 kaşık un
1.5 kaşık nişasta
6 kaşık şeker
Yarım litre süt.
Çilek
File fındık
Keki ıslatmak için yarım su bardağı suya 3 tatlı kaşığı şekeri ekleyerek şeker eriyene kadar ısıtıyoruz ...
Yapılışı;
Pandispanya için yumurtanın akı ve sarısını ayırıp şekerimizi de paylaştırıyoruz ve ikisini de ayrı ayrı yaklaşık 10 dakika çarpıyoruz daha sonra birleştiriyoruz un ve kabartma tozunu da eleyerek ekliyoruz ve bir spatula yardımıyla iyice karıştırıp tabanı yağlanmış kalıba döküyoruz. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişiriyoruz kürdanla kontrol ettikten sonra çıkarıyoruz ve bir ızgara üzerinde soğutuyoruz...
Krema için bütün malzemeleri tencereye alıyoruz ve pişiriyoruz oldukça koyu kıvamlı bir Krema elde ediyoruz iyice soğuttuktan sonra 10-15 dakika çırpıyoruz.
Hazırladığımız pandispanya kekimizi 3'e ayırıyoruz ve her katına önce şerbetimizi sürüyoruz sonra kremamızı ve üzerine çilek ve fındıklarımızı koyarak tamamlıyoruz en üzerine 1 bardak sütle hazırladığımız 1 pake krem şantimizi sürüp çilek ve file fındıkla süslüyoruz.
Afiyet olsun.
Pandispanya için yumurtanın akı ve sarısını ayırıp şekerimizi de paylaştırıyoruz ve ikisini de ayrı ayrı yaklaşık 10 dakika çarpıyoruz daha sonra birleştiriyoruz un ve kabartma tozunu da eleyerek ekliyoruz ve bir spatula yardımıyla iyice karıştırıp tabanı yağlanmış kalıba döküyoruz. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişiriyoruz kürdanla kontrol ettikten sonra çıkarıyoruz ve bir ızgara üzerinde soğutuyoruz...
Krema için bütün malzemeleri tencereye alıyoruz ve pişiriyoruz oldukça koyu kıvamlı bir Krema elde ediyoruz iyice soğuttuktan sonra 10-15 dakika çırpıyoruz.
Hazırladığımız pandispanya kekimizi 3'e ayırıyoruz ve her katına önce şerbetimizi sürüyoruz sonra kremamızı ve üzerine çilek ve fındıklarımızı koyarak tamamlıyoruz en üzerine 1 bardak sütle hazırladığımız 1 pake krem şantimizi sürüp çilek ve file fındıkla süslüyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder