Malzemeler;
4 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1.5 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Sosu için;
3 bardak süt
4 kaşık kakao
1/2su parmağı pudra şekeri
Yapılışı;
Keke başlamadan evvel sos malzemelerimizi derin bir tencerede şekeri eriyene kadar ısıtıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz (burada ben kakaoyu bir kaşık eksik koyup 80gr bitter çikolata ekledim arzuya göre)
1) Öncelikle yumurtanın akları ile sarılarını ayırıyoruz.yumurta aklarına bir cimdik tuz ekleyerek 3 katı oluncaya kadar çarpıyoruz,sarılarını da şekerle birlikte iyice çarpıyoruz
2) Geri kalan malzememizi sırasıyla yağ,süt,suyu yumurta sarılarımıza ekleyerek çarpmaya devam ediyoruz
3) Şimdi kuru malzemelerimizi (un,kabartma tozu ve vanilya) eleyerek ekliyor ve düşük ayarda iyice karıştırıyoruz
4) Artık mikserimizi kapatıp yumurta akları ile karışımımızı birleştiriyoruz ve tahta kaşıkla güzelce karıştırıyoruz
5) Büyük boy dikdörtgen borcamı tereyağı ile yağlayıp hamurumuzu döküyoruz önceden ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dak. Pişiriyoruz.
6) Kekimiz iyice soğuyunca dilimliyoruz ve bir maşa yardımıyla önceden hazırlayıp soğuttuğumuz sosa çok hızlı bir şekilde batırıp çıkarıyoruz ve Hindistan cevizine buluyoruz( burada püf noktası hızlı batırıp çıkarmak yoksa kekimiz sosu fazla emer ve çok yumuşar ayrıca da içi beyaz olmaz)
Kızımın sürekli anne ben kuru keki sevmiyorum bana browni tarzı ıslak kekler yap demesi üzerine internette araştırma yaparken rastladığım tarifi kendime göre değişiklikler yaparak uyguladım sonuç gayet güzel oldu... Dışı hafif nemli ve çikolatalı,içide yumuşacık ve lezzetli hakikaten lokum gibi bir kek.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder