28 Ağustos 2013 Çarşamba

Havuçlu Kek

Denediğim pek çok havuçlu kek tarifi içerisinde en beğendiğim tarif bu oldu, öyle ki havuçlu keki o kadarda sevmeyen kızım bile bayıldı.. Bilmem anlatabildim mi?
Malzemeler;
4 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı şeker (bana göre biraz tatlı oldu isteğe göre azaltılabilir)
3 su bardağı rendelenmiş havuç (ben havucu iki bardak koydum)
2.5 su bardağı un
1 su bardağı iri çekilmiş (ben elimle parçalıyorum)ceviz
1 adet limon kabuğu rendesi
2 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı;
Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz daha sonra diğer malzemeleri ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. En son un ve kabartma tozunu da eleyip tahta bir kaşıkla karıştırıyoruz ve yağladığımız kek kalıbına döküyoruz.170 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişiriyoruz. Bu arada küçük bir püf noktayı daha belirtmek istiyorum; havuçları rendeledikten sonra suyunu iyice sıktım. Önemli bir detay olabilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...