27 Ağustos 2013 Salı

Lazanya

Su böreğine alternatif olabilecek bir lezzet..
Malzemeler:
1 kutu lazanya (haşlamadan yapılanlardan),
2 yumurta,
1 su bardağı yoğurt,
1 çay bardağı sıvı yağ,

İç harcı için:
1 adet kuru soğan,
300gr kadar kıyma,
Tuz, pul biber, karabiber.
Üzerine beşamel sos,
Kaşar peynir.

Yapılışı:
Lazanyaları su ile ıslatıp fırın kabına bir sıra dizin. Yumurta, yoğurt ve sıvı yağı karıştırın ve lazanyalara biraz dökün. Soğan, kıyma ve baharatlarla hazırladığınız iç harçtan da koyun. Tekrar lazanyaları ıslatarak dizin. Sıvı harçtan ve kıymalı harçtan koyun. Bu işlemi kaç kat yapmak isterseniz ona göre tekrarlayın. Bu aşamadan sonra birkaç saat dolapta bekletin. Beşamal sosu hazırlayın ve üzerine dökerek fırına verin. Pişmesine yakın kaşar peynir rendesini ekleyin ve üzeri kızarana kadar pişirin..

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...