28 Ağustos 2013 Çarşamba

Isırgan Otu Salatası

Malzemeler:
Isırgan otu,
Közlenmiş kırmızı biber,
2 diş sarımsak,
Limon suyu,
Nar ekşisi,
Zeytinyağı,
Tuz,
Üzeri için ceviz.

Yapılışı:
Isırgan otunu yıkayın ve doğrayın.
Kısık ateşte (yıkadığınız su yeterli) 3-4 dakika haşlayın. Salatanın sosu için limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağı ve rendelediğiniz sarımsakları karıştırın. Közlenmiş biberi doğrayın ve ısırgan otu ile tuz ilave ederek karıştırın. Üzerine hazırladığınız salata sosunu gezdirin. Ceviz ile süsleyin (Ben daha sonradan ceviz ile süsleyerek yaptım, ceviz tadını bu salataya çok yakıştırdım).
Hem lezzetli hem de son derece sağlıklı bir salata. Isırgan otunun yenilmesi gerekenler listemizde olması gerektiğini düşünürsek denemeye değer..
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...