28 Ağustos 2013 Çarşamba

Fırında Beşamel Soslu Çanak Köfte

Köftesi için: 
Yarım kg kıyma,
1 orta boy soğan,
3 diş sarımsak,
1 yumurta,
Biraz ekmek içi,
Tuz, karabiber,
Maydanoz.
1 su bardağı su,
Ve 1 kaşıktan az salça.

İçi için:
Garnitür.

Aralarına:
Mantar.

Beşamel Sos için:
2 kaşık tereyağ,
4 kaşık un,
3,5 su bardağı süt,
Tuz, karabiber,
Üzeri için kaşar peynir.

Yapılışı:
Köfteyi yoğurun ve çanak şeklini verin. Fırın kabına alın ve içlerine garnitür koyun. Aralarına mantar koyun (dilerseniz ince dilim patates de koyabilirsiniz). Üzerine su ile karıştırdığınız salçayı dökün ve fırına verin. Diğer tarafta beşamel sosunu hazırlayın ve fırında ki yemeğinizin üzerine yayın. Üzerine kaşar peynir rendesi serpin ve üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcakken servis edin.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...