Kıymalı Muska Böreği'ni birkaç yıl önce Oktay Usta'nın kitabından alıp yapmıştım o gün bu gündür yapıyorum ve hep beğeni alıyor
tarifine gelince;önce kıymayı soğanla birlikte kısık ateşte kavuruyoruz hatta vaktimiz varsa 1 çay bardağı kadar su ilave ederek kapağını kapatarak pişiriyoruz .suyunu çekince tuz,karabiber ve maydanozunu ekleyip altını kapatıyoruz
diğer tarafta yufkamızı serip üzerine hazırladığımız 1 bardak süt ve 1 bardak sıvı yağ karışımını gezdirip elimizle güzelce yayıyoruz üzerine 2.yufkayı serip aynı şekilde karışımımızı yayıyoruz.daha sonra yufkamızı birbirine paralel şeritler halinde 8'e bölüyoruz.hazırladığımız içi şeridin ucuna koyup üçgen muska şeklinde sarıyoruz.buzluğa kaldırdığımız böreklerimizi istediğimiz zaman 180 derecede iyice ısınmış fırınımıza üzerine yumurta sürerek koyuyoruz üzerileri kızarınca servise hazır demektir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder