28 Ağustos 2013 Çarşamba

Fırında Karnıbahar Pane

Çocukların ve hatta bazı büyüklerin de sevmediği sebzelerden birisi de karnıbahar sanırım. En azından bizim evde öyle..Durum böyle olunca, sebzeleri en 
lezzetli nasıl pişirebilirim düşüncesiyle ortaya çıkan tariflerden birisi de;

Malzemeler:
1 küçük karnıbahar,
2 yumurta,
1 kahve fincanı sıvıyağ,
4 y. kaşığı galeta unu,
1 y. kaşığı un,
1 ç. bardağı kaşar rendesi,
Tuz, karabiber.

Yapılışı:
Karnıbaharı minik parçalara ayırın ve yıkayın.Çok az su ve tuz ekleyerek kısık ateşte biraz diri kalacak şekilde pişirin. Diğer tarafta yumurta, sıvıyağ, un, galeta unu, kaşar peyniri, tuz ve karabiberi karıştırın. Karnıbaharın her tarafını bu karışımla kaplayın. Yağlıkağıt serdiğiniz fırın kabına koyun ve üzeri kızarana kadar fırında pişirin..
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...