28 Ağustos 2013 Çarşamba

Zeytinyağlı Barbunya


Malzemeler:
Yarım kg barbunya,
2 adet kuru soğan,
3 küçük boy havuç,
3 diş sarımsak,
1 demet maydanoz,
1 kaşık biber salçası,
Yarım kaşık domates salçası,
1 domates rendesi,
Zeytinyağı, tuz.

Yapılışı:
Barbunyayı haşlayın.Diğer tarafta soğanı yemeklik doğrayın, zeytinyağı ekleyip kısık ateşdeki ocağa koyun. Salçaları ekleyin. Sarımsağı ve minik minik doğradığınız havuçları ekleyin. Domatesi rendeleyip ekleyin. Karışım pişince barbunyayı da ekleyin. Biraz sıcak su ve tuz ilave edin. 5-10 dakika pişirin. Maydanozun yarısını içerisine ekleyin ve ocağı kapatın. Sıcakken üzerine zeytinyağı gezdirin. Ilınınca servis tabağına alın ve maydanozun diğer yarısı ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...