Eskilerden kalma hoş bir lezzet;
Malzemeler;
1 paket (250 gr ) oda sıcaklığında tereyağı
1 kahve fincanı sıvıyağ
3 kaşık pudra şekeri
4 kaşık buğday nişastası
Alabildiği kadar un
Üzeri için pudra şekeri
Hazırlanışı;
Tereyağı,sıvı yağı ve pudra şekerini Krema kıvamına gelene kadar yoğurulalım, nişasta ve unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Daha sonra hamurdan uygun büyüklükte parçalar koparıp rulo yapalım çatalla üzerini çizip verev şekilde keselim...önceden ısıtılmış 130 derece fırında beyaz kalacak şekilde yaklaşık 1 saat pişirelim fırından çıktıktan sonra ( biraz soğusun) üzerine pudra şekeri eleyip servis tabağına alalım afiyet olsun
Püf noktası; düşük ısıda uzun süre beyaz kalacak şekilde pişmesi. Fırınınıza göre 120 derece de olabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder