Türkmen arkadaşımın yaptığı, türkmen pilavı...
Malzemeler:
400gr kuşbaşı et,
1 iri soğan,
5-6 tane havuç,
3 su bardağı pirinç,
1 yemek kaşığı tuz,
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ,
Örtecek kadar su.
Servis ederken karabiber.
Yapılışı:
Eti kısık ateşte kendi suyunu verene kadar pişirin. Yağını ilave edin ve iyice yumuşayana kadar soteleyin. Soğanı yemeklik doğrayın ve ete ilave edin ve pembeleşene kadar soteleyin. İnce ince doğradığınız havuçları ekleyin ve rengi değişene kadar soteleyin. Önceden ıslattığınız pirinçleri süzerek karışıma ilave edin. Hepsini beraber 5 dakika kadar kavurun ve sıcak su ve tuz ilave edin. Demlenmeye bırakın. Servis ederken karabiber ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder