Yiğithan'ın doğum gününde annesinin hazırladığı
birbirinden güzel lezzetlerden birisi de mor renkli salata. Bu salataya mor rengini veren ne mi? İşte malzemeler:
2 bardak pirinç,
2 bardak acısız şalgam suyu,
2 bardak su (tavuk suyu da olabilir),
Biraz sıvıyağ, biraz tereyağı,
Tuz,
Yeşil soğan,
Kornişon turşu,
Dereotu,
Maydanoz,
Mısır.
Yapılışı:
Pirinçleri tuzlu suda biraz bekletin, yıkayın ve süzün. Önce sıvıyağda pirinçleri kavurun ve tereyağını ekleyin. Şalgam suyunu ve suyu ekleyerek pilavınızı demleyin. Diğer tarafta yeşillikleri ve turşuyu doğrayın. Pilav biraz soğuyunca diğer malzemeyi ekleyin. Üzerini mısırla süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder