Bu gece sizlerle nefis bir elmalı turta tarifi paylaşmak istiyorum sanırım aramızda elmalı turta sevmeyen yoktur.
Malzemeler:
Hamuru için:
125 gr tere yağı
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı toz şeker
yarım paket kabartma tozu
2 su bardağı un
İç malzeme:
5 elma
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tere yağı
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı;
Elmaları rendeleyip şekerle birlikte ocağa alıyoruz suyunu çekene kadar pişiriyoruz üzerine tarçın,ceviz ve tere yağını ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz...
şimdi hamuru hazırlamak için şeker ve yumuşamış tereyağını iyice karıştırıp diğer malzemeleri ekliyoruz ve yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Hamurumuzun yarısından biraz azını ayırıp buzluğa koyuyoruz ve yaklaşık bir saat bekletiyotuz,kalan hamuru merdane yardımıyla açıp güzelce yağladığımız tart kalıbına kenarları hafif yüksek olacak şekilde yerleştiriyoruz.Üzerine elmalı harcımızı eşit yayıp buzluktaki hamurumuzu rendeliyoruz.170 derecede ısııttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.fırından çıkınca biraz havalandırıp pudra şekeri eliyoruz.hepinize afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder