1 su bardağı sıvı yağ,
4 kaşık un,
Yarım kg pırasa,
300 gr tavuk eti,
1 kaşık domates salçası,
Pul biber, tuz.
1 yemek kaşığı sıvı yağ.
Üzeri için yumurta
1 kaşık domates salçası,
Pul biber, tuz.
1 yemek kaşığı sıvı yağ.
Üzeri için yumurta
Yapılışı:
1 yemek kaşığı sıvı yağ ve salçayı kavurun, tavuk etini minik minik doğrayıp soteleyin.Doğradığınız pırasayı, tuz ve pul biberi ekleyerek iç haricinizi hazırlayın. Diğer tarafta 1 su bardağı sıvı yağ ve 4 kaşık unu karıştırın... Yufkanızı 4'e bölün.Hazırladığınız karışımla üçgen şeklindeki yufkanızı ıslatın. Yufkanızın sivri ucunu karşı kenarın ortasına doğru büzerek çekin.İki sivri kenarı üst üste koyun ve hazırladığınız pırasalı iç harçtan bu kısma koyun.Kenarları içe alarak yanları kapatın ve sarın.Büzgülü kısmı en üste getirin.Üzerine yumurta sürün ve fırına verin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder