Kadayıf Dolması; Erzurum mutfağı denilince akla gelen lezzetlerden....
500gr taze kadayıf,
200gr ceviz,
8 yumurta,
Yarım çay bardağı süt,
Kızartmak için sıvıyağ,
Şerbeti:
4 su bardağı şeker,
3,5 su bardağı su,
Biraz limon suyu.
Yapılışı:
Öncelikle şerbeti hazırlayın.
Kadayıfı yaklaşık 20cm x 10cm şeklinde (zemin görünmesin) serin, cevizleri elinizde kırarak yerleştirin ve kenarları açılmayacak şekilde sarın. Yumurtaları ve sütü çırpın.Sardığınız kadayıfları direk batırmadan,tabağın kenarında yumurtaya bulayın.Yumurtalıyken sıkmayın ki yumurtayı çok çekmesin.Bekletmeden derin bir tencerede kadayıfları geçecek ölçüde, kızgın yağda kızartın ve çıkarınca soğuk şerbete atın.Bir iki dakika sonra servis tabağına alın.Oda sıcaklığında birkaç gün saklayabilirsiniz..
Kızartmak için sıvıyağ,
Şerbeti:
4 su bardağı şeker,
3,5 su bardağı su,
Biraz limon suyu.
Yapılışı:
Öncelikle şerbeti hazırlayın.
Kadayıfı yaklaşık 20cm x 10cm şeklinde (zemin görünmesin) serin, cevizleri elinizde kırarak yerleştirin ve kenarları açılmayacak şekilde sarın. Yumurtaları ve sütü çırpın.Sardığınız kadayıfları direk batırmadan,tabağın kenarında yumurtaya bulayın.Yumurtalıyken sıkmayın ki yumurtayı çok çekmesin.Bekletmeden derin bir tencerede kadayıfları geçecek ölçüde, kızgın yağda kızartın ve çıkarınca soğuk şerbete atın.Bir iki dakika sonra servis tabağına alın.Oda sıcaklığında birkaç gün saklayabilirsiniz..
Afiye t olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder