19 Kasım 2014 Çarşamba

Linzer Kurabiye..



LİNZER KURABİYE
MALZEMELER:
250 gr tereyagi
1 yumurta
1 su bardagi pudra sekeri
1 su bardagi nisasta...
yarim paket kabartma tozu
yeterince un

AYRICA:
yeterince ahududu marmelati
Veya dilediğiniz herhangi bir marmelat hatta çocuklar kendilerine çikolata sürdü
Üzerine serpmek icin pudra sekeri

YAPILISI:Oda sicakliginda iyice yumusamis tereyagi ve kalan malzemeler yogurma kabina alinir un yavas yavas ilave edilerek ele yapismayan yumusak bir hamur elde edilir hamur biraz un serpilerek tezgaha alinir birazda üstüne serpip yarim santim kalinliginda merdane ile acilir istenilen sekillerde kaliplarla kesilir ve yagli kagit serilmis yada hafif yaglanmis tepsilere alinir burada önceden isitilmis firinda 175 derecede 10 dakika üzeri kizarmadan pisirilir (cikarildiktan sonra tamamen tepside sogumasi beklenilmelidir) Kalan hamur tekrar tekrar acilarak bitene dek yapilir.tamamen biten soguyan kurabiyeler ortalarina yarim cay kasigi marmelat konularak üst üste kapatilir en üstünede pudra sekeri serpilir
Afiyet olsun...😋😋
Devamını Gör

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...