BADEMLİ KURABİYE
Malzemeler;
225 gr tereyağı
100 gr toz şeker
1 adet yumurta
70 gr çekilmiş badem...
Birkaç damla badem esansı ( temin edilebilirse)
Alabildiği kadar un
Yapılışı;
Şeker ve yumuşak tereyağı mikser yardımı ile biraz çırpılır, yumurta eklenerek çırpılmaya devam edilir, badem ve badem esansıda eklenip biraz daha çırpılır ve artık un eklenerek kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar elde yoğrulur.
Ceviz büyüklüğünde yuvarlanarak üzerlerine çiğ badem konulur.
160-170 derece fırında çok hafif pembeleşene kadar pişirilir. Afiyet olsun...
Malzemeler;
225 gr tereyağı
100 gr toz şeker
1 adet yumurta
70 gr çekilmiş badem...
Birkaç damla badem esansı ( temin edilebilirse)
Alabildiği kadar un
Yapılışı;
Şeker ve yumuşak tereyağı mikser yardımı ile biraz çırpılır, yumurta eklenerek çırpılmaya devam edilir, badem ve badem esansıda eklenip biraz daha çırpılır ve artık un eklenerek kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar elde yoğrulur.
Ceviz büyüklüğünde yuvarlanarak üzerlerine çiğ badem konulur.
160-170 derece fırında çok hafif pembeleşene kadar pişirilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder