Daha önce ki denemelerim de istediğim sonucu alamadığım, fakat çocuklarım çok sevdiği için yılmadan başka tarifler denediğim bir tatlı profiterol. Yarın ki minik misafirlerim için tekrar denemeyi göze aldığım bu tarif, oldukça kolay oldu ve sonucu da beğenince sizlerle paylaşmak istedim.
Hamuru için;
100gr tereyağ,
1 su bardağı su,
1 su bardağı un,
1 fiske tuz,
1-2 kesme şeker,
3 adet yumurta.
Kreması için;
50 gr tereyağ,
1 su bardağı un,
1 su bardağı şeker,
1 kg dan biraz az süt,
Vanilya.
Üzeri için;
Hazır paket çikolata sosu ve
Hazırlamak için 2,5 bardak süt.
Yapılışı;
Tereyağını ve 1 bardak suyu ocağa koyun, tereyağı eriyince unu, şekeri ve tuzu ekleyin ve 1-2 dakika karıştırın. Ocağı kapatın ve ılık oluncaya kadar bekleyin. Yumurtaların bir tanesini kırın ve iyice karıştırın. Diğerlerini de aynı şekilde birer birer ekleyin ve iyice karıştırın. Fırınınızı 160 derecede ısıtın. Tatlı kaşığı yardımı ile profiterol hamurunu yağlı kağıda aralıklı olarak dizin. Isıttığınız fırında biraz pembeleşene kadar 175 derecede pişirin ve pişerken fırını hiç açmayın. Piştikten sonra da hemen açmayın ki çökmesin. (Şayet çökerse de fırını tekrar hemen çalıştırırsanız kabarırlar.) Diğer tarafta profiterol pişerken sizde kremayı hazırlayın ve ılıklaşana kadar karıştırın. Hamurun içinde oluşan boşluklara kremayı bolca doldurun. (Ben kaşıkla doldurdum, fakat krema torbası da kullanabilirsiniz.) Üzeri için çikolata sosu hazırlayın ve 2-3 dakika sonra çikolata sosu profiterolün üzerine dökün ve dilediğiniz gibi süsleyin.. Dilerseniz kuplarda da servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder