Misafirlerimin en çok beğendiği ikramlardan biriydi..
Malzemeler;
125 gr tereyağ,
1 çay bardağı sıvıyağ,
3 kaşık yoğurt,
Ele yapışmayacak bir hamur olana kadar un,
Kabartma tozu,
Tuz.
İçi için;
1-2 kaşık sıvıyağ,
1 baş soğan,
Yarım kg ıspanak,
Tuz, pulbiber.
Beşamel sos için;
2 kaşık un,
2 kaşık tereyağ,
Aldığı kadar süt( ben azar azar ekledim),
Tuz ve biraz karabiber,
Üzerine kaşar peynir.
Yapılışı;
Hamuru yoğurun, fırın kabına yayın ve ıstılmış fırında 10-15 dakika ön pişirme yapın. Diğer tarafta soğanı doğrayıp soteleyin ve ıspanakları ekleyin. Ispanaklar kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin( tencerenin kapağı açık olsun ki suyunu çabuk çeksin). Tuz ve pulbiberini ekleyin. Hazırladığınız iç harcı ön pişirme yaptığınız hamurun üzerine yayın. Beşamel sosu da çok koyu kıvamda olmayacak şekilde hazırlayın ve onuda ıspanakların üzerine yayın. Kaşar peynir rendesini de ekleyerek fırına verin. Üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder