1 adet garnitür,
3 adet patates,
400gr brokoli,
100gr beyaz peynir,
Tuz, pulbiber, karabiber,
Biraz zeytinyağı.
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağ,
4 yemek kaşığı un,
3,5 su bardağı süt,
Tuz, karabiber.
Üzeri için kaşar peynir.
Hazırlanışı:
Patatesleri biraz diri kalacak şekilde haşlayın ve soyduktan sonra kalın kalın dilimleyerek fırın kabına dizin. Üzerine garnitürü yerleştirin. Çok az su ile kısa süre haşladığınız brokolileri ( ben mikrodalga poşetinde 6 dakika haşladım) yerleştirin. Beyaz peyniri de ara ara yerleştirin.Tuz, pulbiber, karabiber, serpin ve biraz zeytinyağı gezdirin. Beşamel sos için tereyağ ile unu 2 dakika kavurun. Sütü ilave edin ve çırpma teli ile karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Beşamel sosu sebzelerin üzerine yayın ve kaşar peynir serperek fırına verin. Sıcak iken servis edin. Hem faydalı, hem doyurucu bir tarif.
Tuz, pulbiber, karabiber,
Biraz zeytinyağı.
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağ,
4 yemek kaşığı un,
3,5 su bardağı süt,
Tuz, karabiber.
Üzeri için kaşar peynir.
Hazırlanışı:
Patatesleri biraz diri kalacak şekilde haşlayın ve soyduktan sonra kalın kalın dilimleyerek fırın kabına dizin. Üzerine garnitürü yerleştirin. Çok az su ile kısa süre haşladığınız brokolileri ( ben mikrodalga poşetinde 6 dakika haşladım) yerleştirin. Beyaz peyniri de ara ara yerleştirin.Tuz, pulbiber, karabiber, serpin ve biraz zeytinyağı gezdirin. Beşamel sos için tereyağ ile unu 2 dakika kavurun. Sütü ilave edin ve çırpma teli ile karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Beşamel sosu sebzelerin üzerine yayın ve kaşar peynir serperek fırına verin. Sıcak iken servis edin. Hem faydalı, hem doyurucu bir tarif.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder